Wim van den Berg

Je bereikt in het leven altijd weer een keerpunt. Ik bereikte er zo één door op 1 februari 2021 een punt te zetten achter mijn carrière bij een thuisbegeleidingsorganisatie. Het bedrijf dat ik samen met collega’s een decennium geleden gestart ben en waarvan ik datzelfde aantal jaren directeur/eigenaar en bestuurder ben geweest.

Ik kijk met veel warmte en genegenheid terug naar die periode waar prachtige momenten, maar ook soms tegenslag en tegenwind kenmerken waren.

Bijna pensioengerechtigd, maar nog steeds vol energie en motivatie de zorgwereld overziende, besloot ik enige tijd later toch weer een nieuwe start te maken en wel met Signifikans, een VOF waar ik samen met Judith inhoud geef aan kansen en ontwikkeling.

Daar waar ik in mijn eerdere werkkring al vond dat zelfredzaamheid voor cliënten meer dan een doel is, maar vaker consolidatie een nog veel te weinig geaccepteerd resultaat, zal Signifikans daar inhoud aan geven door beide factoren bij cliënten te mobiliseren. De overbelaste zorg kan daardoor fors ontlast worden en de samenwerking met het voorliggende veld versterkt.

–Signifikans biedt echte kansen. Niet aan toeval toe te schrijven en dus betekenisvol–

Het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM toetst jaarlijks of ik nog voldoe aan de kwaliteitseisen om professioneel mentor te mogen zijn.